Οι 10 πιο δημοφιλείς μύθοι για τις βλεφαρίδες

Οι 10 πιο δημοφιλείς μύθοι για τις βλεφαρίδες

Πιθανότατα έχετε ακολουθήσει τις συμβουλές της γιαγιάς, της μαμάς ή της αδερφής σας για τη βελτίωση των βλεφαρίδων σας. Μερικές από τις συμβουλές μπορεί να ακούγονται κάπως περίεργες, αφήνοντάς σας καχύποπτους για την αποτελεσματικότητά τους. Ας δούμε τους 10 πιο δημοφιλείς μύθους για τις βλεφαρίδες που χρειάζονται απομυθοποίηση.

Περιποίηση βλεφαρίδων. Γιατί πρέπει να είστε προσεκτικοί

Τα μάτια είναι το εξαιρετικά απαλό όργανο που πρέπει να φροντίζετε προσεκτικά. Οι άνθρωποι τείνουν να ξεχνούν ότι ο κύριος ρόλος των τριχών των βλεφαρίδων είναι η προστασία των ματιών. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να ακολουθούμε την καθημερινή φροντίδα των βλεφαρίδων, ωστόσο, πρέπει να παραμένουμε προσεκτικοί. Το να ακολουθούμε κάθε συμβουλή που ακούμε ή βρίσκουμε στο διαδίκτυο μπορεί να καταλήξει άσχημα και να έχει σοβαρές συνέπειες.

Μύθοι για την περιποίηση των βλεφαρίδων

Σήμερα συγκεντρώνουμε μύθους για τις βλεφαρίδες και εξηγούμε γιατί η χρήση κάποιων μεθόδων μπορεί να κάνει κακό.

ΜΥΘΟΣ: Η χρήση περισσότερης μάσκαρα θα κάνει τις βλεφαρίδες σας πιο μακριές και πιο γεμάτες

ΑΛΗΘΕΙΑ: Η εφαρμογή υπερβολικής ποσότητας μάσκαρα μπορεί να προκαλέσει σπάσιμο των βλεφαρίδων. Η φόρμουλα της μάσκαρα στεγνώνει σχηματίζοντας ένα είδος κρούστας. Η περίσσεια κολλάει τις βλεφαρίδες μεταξύ τους και τις αφήνει να φαίνονται αραχνιώδεις. Το τρίψιμο των ματιών κατά λάθος μπορεί απλώς να σπάσει τις βλεφαρίδες που έχουν κολλήσει μεταξύ τους. Επιπλέον, η υπερβολική μάσκαρα προκαλεί ξηρότητα των βλεφαρίδων.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Θα πρέπει να αγοράσετε μια μάσκαρα που είναι πιο πιθανό να ικανοποιήσει τις ανάγκες και τις επιθυμίες σας. Η αγορά καλλυντικών προσφέρει διάφορες μάσκαρες για όγκο, μήκος και καμπύλη. Για να βελτιώσετε την υγεία των τριχών των βλεφαρίδων, σας συνιστούμε να πάρετε ένα primer για τη μάσκαρα που ενυδατώνει τις βλεφαρίδες και κλειδώνει την υγρασία μέσα, αφήνοντας το μακιγιάζ σας κομψό ταυτόχρονα.

ΜΥΘΟΣ: Το κούρεμα των βλεφαρίδων θα τις κάνει πιο πυκνές και μακριές

ΑΛΗΘΕΙΑ: Το κούρεμα των βλεφαρίδων δεν έχει καμία επίδραση στην ταχύτητα ανάπτυξης των βλεφαρίδων ή στον όγκο και το πάχος των βλεφαρίδων. Τα μαλλιά καθώς και τα φρύδια και οι βλεφαρίδες αναπτύσσονται από τους βολβούς της τρίχας. Το κόψιμο των άκρων αφαιρεί μόνο τα σπασμένα και εύθραυστα μαλλιά. Με αυτόν τον τρόπο οι βλεφαρίδες γίνονται πιο υγιείς και μπορεί να φαίνεται ότι μεγαλώνουν πιο γρήγορα, αλλά η ταχύτητα ανάπτυξης είναι η ίδια - οι άκρες των βλεφαρίδων απλά σταματούν να σπάνε.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Μην κουρεύετε ποτέ τις βλεφαρίδες σας. Μια τέτοια θεραπεία δεν είναι ούτε χρήσιμη ούτε ασφαλής. Για να κάνετε τις βλεφαρίδες να γίνουν πιο υγιείς και πυκνές, συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε έναν δοκιμασμένο και αξιόπιστο ορό βλεφαρίδων ή να εξετάσετε το ενδεχόμενο μιας θεραπείας βλεφαρίδων, όπως η  ανόρθωση και πλαστικοποίηση βλεφαρίδων.

ΜΥΘΟΣ: Τα εξτένσιονς βλεφαρίδων προκαλούν ζημιά στις πραγματικές βλεφαρίδες και βλάπτουν τα μάτια

ΑΛΗΘΕΙΑ: Η σωστή εφαρμογή των ψεύτικων βλεφαρίδων δεν προκαλεί καμία ζημιά στις πραγματικές μας βλεφαρίδες. Φυσικά, πρέπει να επιλέξετε έναν επαγγελματία τεχνίτη που ξέρει τη δουλειά του και χρησιμοποιεί προϊόντα καλής ποιότητας. Μερικές φορές, όταν κάποιες από τις βλεφαρίδες ήδη πέφτουν, οι πελάτες έχουν την εντύπωση ότι οι φυσικές τους βλεφαρίδες είναι πιο κοντές. Στις περισσότερες περιπτώσεις είναι λανθασμένη εντύπωση. Απλώς συνηθίζουμε τις μακριές βλεφαρίδες να τις βλέπουμε καθημερινά στον καθρέφτη.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Ακολουθείτε πάντα τις οδηγίες του τεχνίτη βλεφαρίδων σχετικά με τη μετέπειτα φροντίδα των βλεφαρίδων - είναι καθήκον του να σας πει πώς να φροντίζετε τα εξτένσιονς βλεφαρίδων μετά την εφαρμογή. Για να λέμε την αλήθεια, η εφαρμογή των συμβουλών για τη μετέπειτα φροντίδα είναι στα μισά του δρόμου προς την επιτυχία.

ΜΥΘΟΣ: Το ψαλιδάκι βλεφαρίδων βγάζει και καταστρέφει τις βλεφαρίδες

ΑΛΗΘΕΙΑ: Ένα ψαλιδάκι βλεφαρίδων δεν προκαλεί καμία ζημιά στις βλεφαρίδες. Κάθε εργαλείο που έχει σχεδιαστεί για περιποίηση σώματος ή μαλλιών έχει τον σκοπό του και πρέπει να χρησιμοποιείται σύμφωνα με τις οδηγίες. Η χρήση ενός ψαλιδιού βλεφαρίδων δεν είναι περίπλοκη και δεν επηρεάζει τις βλεφαρίδες όταν το κάνουμε σωστά. Μπορείτε να το χρησιμοποιείτε κάθε μέρα με την προϋπόθεση ότι είστε απαλοί με τις βλεφαρίδες σας.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Για να βελτιώσετε την εμφάνιση μετά τη χρήση του ψαλιδιού, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια μάσκαρα για καμπύλη. Θα κρατήσει την καμπύλη και οι βλεφαρίδες σας θα παραμείνουν ανασηκωμένες όλη μέρα.

ΜΥΘΟΣ: Η πτώση των βλεφαρίδων είναι σύμπτωμα ασθένειας

ΑΛΗΘΕΙΑ: Ο φυσικός κύκλος ανάπτυξης των βλεφαρίδων έρχεται σε τρεις φάσεις: αναγενής, καταγενής και τελογενής. Κάθε φάση αντιπροσωπεύει το συγκεκριμένο στάδιο ζωής μιας τρίχας βλεφαρίδας που τελικά πέφτει. Χάνουμε περίπου δύο ή τρεις βλεφαρίδες ανά μάτι την ημέρα. Αυτό είναι απολύτως φυσικό γιατί η παλιά βλεφαρίδα αντικαθίσταται από μια νέα. Μια τρίχα βλεφαρίδας παραμένει στο βλέφαρο από μερικές εβδομάδες έως δύο μήνες, κάτι που διαφέρει για διαφορετικούς ανθρώπους.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Αν παρατηρήσετε ότι οι βλεφαρίδες σας πέφτουν υπερβολικά, πρέπει να τις παρακολουθήσετε προσεκτικά. Η χρήση ορού βλεφαρίδων ή η λήψη συμπληρωμάτων μπορεί να είναι απαραίτητη για την ενίσχυση των αδύναμων βλεφαρίδων. Το σώμα σας μπορεί να σας ενημερώνει ότι του λείπουν βιταμίνες και μέταλλα.

ΜΥΘΟΣ: Τίποτα κακό δεν συμβαίνει αν παραλείπετε το ντεμακιγιάζ καμιά φορά

ΑΛΗΘΕΙΑ: Το ακριβές ντεμακιγιάζ ματιών και προσώπου καθώς και ο καθαρισμός κατά τη διάρκεια της καθημερινής ρουτίνας περιποίησης του δέρματος είναι εξαιρετικά σημαντικά για την υγεία των βλεφαρίδων και του δέρματος! Το να αφήνετε τη μάσκαρα στον ύπνο προκαλεί βλάβη στις βλεφαρίδες όταν τρίβετε το πρόσωπο στο μαξιλάρι. Ξυπνάτε με ξηρές τρίχες στις βλεφαρίδες και φραγμένους πόρους του δέρματος στα βλέφαρα που προκαλεί τρομερές μολύνσεις στα μάτια και καταστρέφει τις βλεφαρίδες!

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Πάντα να αφαιρείτε το μακιγιάζ του προσώπου σας πριν από τον ύπνο και να είστε απαλοί όταν χειρίζεστε τα βλέφαρα. Αντί να τρίβετε τα μάτια, πιέστε ένα βαμβάκι στα βλέφαρα και κρατήστε το για λίγα δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια, σύρετέ το απαλά προς τα κάτω και δείτε ότι η μάσκαρα μπορεί να αφαιρεθεί εύκολα χωρίς τρίψιμο.

ΜΥΘΟΣ: Οι ίσιες βλεφαρίδες δεν μπορούν να κάνουν καμπύλη και να ανασηκωθούν

ΑΛΗΘΕΙΑ: Μπορείτε να δημιουργήσετε καμπύλη σε οποιεσδήποτε βλεφαρίδες. Εάν έχετε ίσιες, κοντές βλεφαρίδες, θα πρέπει να επιλέξετε μάσκαρα που δίνει μήκος, όγκο καθώς και καμπύλη. Θα λατρέψετε επίσης τα αποτελέσματα μετά την ανόρθωση των βλεφαρίδων και το ήδη αναφερθέν primer για τη μάσκαρα.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Αν θέλετε να κάνετε μια θεραπεία θρέψης και δημιουργίας καμπύλης των βλεφαρίδων αλλά σας φοβίζουν οι τιμές του κομμωτηρίου, μπορείτε να δοκιμάσετε ένα σετ ανόρθωσης και πλαστικοποίησης βλεφαρίδων για να κάνετε τη θεραπεία στο σπίτι. Τέτοια σετ συνοδεύονται από σαφείς και εύκολες οδηγίες και δημιουργούν εντυπωσιακά αποτελέσματα.

ΜΥΘΟΣ: Όσο η μάσκαρα σας λειτουργεί καλά, μπορείτε να συνεχίσετε να τη χρησιμοποιείτε, ακόμα και για ένα χρόνο

ΑΛΗΘΕΙΑ: Κάθε καλλυντικό έχει ημερομηνία λήξης, όπως και η μάσκαρα. Οι φόρμουλες που έχουν λήξει έχουν διαφορετική υφή, απλώνονται πιο δύσκολα και αφήνουν ανεπιθύμητους σβώλους στις βλεφαρίδες. Επιπλέον, η ληγμένη μάσκαρα κάνει κακό στις βλεφαρίδες και τις αφήνει εξαιρετικά στεγνές.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Αντικαταστήστε τη μάσκαρα σας κάθε 2 ή 3 μήνες. Οι βλεφαρίδες σας θα είναι ευγνώμονες.

ΜΥΘΟΣ: Το πλύσιμο των βλεφαρίδων σας μπορεί να προκαλέσει απώλεια βλεφαρίδων και ξεθωριασμένο χρώμα

ΑΛΗΘΕΙΑ: Το πλύσιμο των τριχών των βλεφαρίδων δεν προκαλεί υπερβολική πτώση των βλεφαρίδων ή ξεθώριασμα του χρώματός τους. Απλώς πρέπει να φροντίσετε να το κάνετε απαλά και να μην χρησιμοποιείτε σκληρά προϊόντα πλυσίματος που μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμό στα μάτια.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Η αγορά καλλυντικών προσφέρει προϊόντα σχεδιασμένα για αυτόν τον σκοπό. Συνιστούμε να πάρετε ένα σαμπουάν για βλεφαρίδες και φρύδια που έχει πολύ ήπια συστατικά για να μην ερεθίζει τα μάτια ή το ευαίσθητο δέρμα των βλεφάρων. Θα πρέπει να χρησιμοποιείτε ένα μαλακό βουρτσάκι για το πλύσιμο των βλεφαρίδων σας, το οποίο είναι πολύ καλύτερο από το να τις τρίβετε με τα δάχτυλά σας.

ΜΥΘΟΣ: Η εφαρμογή συστατικών τροφίμων στις βλεφαρίδες θα τις κάνει πιο πυκνές, θα τις θρέψει και θα τονώσει την ταχύτερη ανάπτυξη των βλεφαρίδων

ΑΛΗΘΕΙΑ: Σίγουρα προειδοποιούμε κατά τέτοιων πειραμάτων. Η χρήση κρόκου αυγού, γιαουρτιού ή μελιού στις βλεφαρίδες μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό των ματιών και οξείες μολύνσεις που μπορεί ακόμη και να καταλήξουν σε φτωχότερη όραση. Επιπλέον, οι περισσότερες από τις σπιτικές μεθόδους και τα οφέλη τους για τις βλεφαρίδες δεν επιβεβαιώνονται από δοκιμές ή έρευνες.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Το καστορέλαιο, το ελαιόλαδο και το πράσινο τσάι είναι τα μόνα προϊόντα που έχουν δοκιμαστεί και η θετική τους επίδραση στις βλεφαρίδες έχει επιβεβαιωθεί. Δεν είναι επιβλαβή για το δέρμα ή τα μάτια (με την προϋπόθεση ότι χρησιμοποιείτε καθαρό λάδι, όχι προϊόντα με πρόσθετα και μείγματα λαδιών). Όσοι δεν φοβούνται πιθανές αλλεργικές αντιδράσεις δοκιμάζουν αλόη στις βλεφαρίδες.

Ανακεφαλαίωση

Οι μύθοι ομορφιάς περνούν από γενιά σε γενιά εδώ και αιώνες και εξακολουθούν να εμφανίζονται νέοι. Θα πρέπει πάντα να βεβαιωθείτε ότι αυτό που κάνετε στις βλεφαρίδες σας είναι 100 τοις εκατό ασφαλές. Μην χρησιμοποιείτε ποτέ ύποπτα μείγματα ή επικίνδυνα εργαλεία στο δέρμα και τα μαλλιά σας, πόσο μάλλον στις βλεφαρίδες. Προσπαθήστε να κάνετε κάποια έρευνα και να ελέγξετε εάν μια δεδομένη μέθοδος έχει επιβεβαιωθεί από δοκιμές και αναζητήστε απόψεις ανθρώπων που μπορεί να είναι μια καλή πηγή πληροφοριών. Να θυμάστε να ελέγχετε πάντα την ημερομηνία λήξης των προϊόντων για την περιοχή των ματιών και μην θεωρείτε ποτέ δεδομένες τις νέες ιδέες και μεθόδους.



Γράψτε ένα σχόλιο. Θα δημοσιευτεί μόλις εγκριθεί από τον διαχειριστή.
Πολιτική Απορρήτου

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies, όπως και cookies τρίτων για τη χρήση εξωτερικών εργαλείων. Σε περίπτωση που ο χρήστης δε δώσει τη συγκατάθεσή του, χρησιμοποιούνται μόνο τα απαραίτητα cookies. Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις από το πρόγραμμα περιήγησής σας οποτεδήποτε θελήσετε. Δίνετε τη συγκατάθεσή σας για τη χρήση όλων των cookies;

Πολιτική Απορρήτου