Τα πιο δημοφιλή λάθη στην εφαρμογή της μάσκαρα που σίγουρα κάνει κάθε γυναίκα

Τα πιο δημοφιλή λάθη στην εφαρμογή της μάσκαρα που σίγουρα κάνει κάθε γυναίκα

Η εφαρμογή της μάσκαρα θεωρείται το πιο εύκολο βήμα κατά τη διάρκεια μιας ρουτίνας μακιγιάζ. Ωστόσο, οι περισσότεροι από εμάς δεν συνειδητοποιούμε τα λάθη που εμποδίζουν τη μάσκαρα μας να παραμείνει σταθερή όλη μέρα ή που την κάνουν να δημιουργεί χειρότερα αποτελέσματα. Δείτε εάν κάνετε κάποιο από αυτά τα λάθη και σταματήστε τα το συντομότερο δυνατό.

Αποτυχία εφαρμογής της μάσκαρα. Γιατί δεν είστε ευχαριστημένη με το μακιγιάζ των ματιών σας

Η μάσκαρα που εφαρμόζεται λανθασμένα μπορεί σίγουρα να χαλάσει τη διάθεσή σας, ειδικά όταν εντοπίζετε απαίσιες, αραχνοειδείς, σβολιασμένες βλεφαρίδες στη μέση της ημέρας. Η μάσκαρα που προκαλεί το εφέ των ματιών ρακούν ή ξεφλουδίζει και πέφτει στα μάγουλα δεν θα σας κάνει να νιώσετε καλύτερα. Τα λάθη κατά την εφαρμογή της μάσκαρα μπορεί επίσης να επιδεινώσουν τις βλεφαρίδες σας, προκαλώντας ξηρότητα, σπάσιμο ή ακόμα και υπερβολική πτώση. Παρακάτω συγκεντρώνουμε τα πιο δημοφιλή λάθη εφαρμογής της μάσκαρα που μπορείτε να σταματήσετε εύκολα.

Λάθη στην εφαρμογή της μάσκαρα

  • Εφαρμόζετε υπερβολική ποσότητα μάσκαρα

Ονειρευόμενοι εντυπωσιακά αποτελέσματα, τείνουμε να εφαρμόζουμε μερικές στρώσεις μάσκαρα κατά τη διάρκεια μιας ρουτίνας μακιγιάζ. Αυτό δεν είναι κακό, αλλά - όπως πάντα - το μέτρο είναι ευπρόσδεκτο. Η αφαίρεση της περίσσειας της μάσκαρα από το ραβδί είναι επίσης εξαιρετικά σημαντική κατά την εφαρμογή. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα χαρτομάντηλο. Δεν συνιστούμε να τη σκουπίσετε στο σωληνάριο γιατί πιθανότατα θα στεγνώσει πάνω στο σωλήνα και απλά θα ξεφλουδίσει.

Για να πετύχουμε τολμηρό όγκο και μήκος βλεφαρίδων, χρειαζόμαστε δύο ή τρεις στρώσεις το πολύ, ωστόσο, υπάρχουν καλύτερες λύσεις που προτείνουμε. Αρχικά, θα πρέπει να αναζητήσετε μια μάσκαρα με συγκεκριμένο σκοπό. Η αγορά καλλυντικών προσφέρει τόνους σε μάσκαρα για μήκος ή όγκο που χρειάζονται μόνο μία στρώση για να δώσουν στις βλεφαρίδες σας την επιθυμητή όψη.

Η εφαρμογή ενός primer για μάσκαρα είναι άλλη μια αποτελεσματική λύση. Είναι ένα πολύτιμο προϊόν γιατί προσφέρει μαλακτικά και προστατευτικά αποτελέσματα. Μια βάση για μάσκαρα διευκολύνει την εφαρμογή της μάσκαρα, μειώνει το ξεφλούδισμα και τις μουτζούρες και προσθέτει αξιοσημείωτο όγκο στις βλεφαρίδες και κλειδώνει την ενυδάτωση. Τα θρεπτικά συστατικά από ένα primer για μάσκαρα διεισδύουν στις βλεφαρίδες και τις μαλακώνουν και χρειάζεστε μόνο μία στρώση μάσκαρα για τον επιθυμητό όγκο και μήκος βλεφαρίδων.

  • Χρησιμοποιείτε λάθος το ψαλιδάκι για βλεφαρίδες

Δυστυχώς, παρόλο που είναι ένα από τα πιο δημοφιλή αξεσουάρ μακιγιάζ, δεν χρησιμοποιείται πάντα με τον σωστό τρόπο. Το πιο σημαντικό είναι ότι χρησιμοποιούμε ένα ψαλιδάκι βλεφαρίδων πριν εφαρμόσουμε μάσκαρα. Η χρήση του μετά την εφαρμογή της μάσκαρα μπορεί να καταλήξει σε σπάσιμο ή βγάλσιμο των βλεφαρίδων!

Θυμηθείτε να το χρησιμοποιείτε πάντα σε καθαρές βλεφαρίδες χωρίς μακιγιάζ. Το εργαλείο θα σας επιτρέψει να ανασηκώσετε και να δημιουργήσετε καμπύλη στις βλεφαρίδες σας και, με τη βοήθεια μιας καλής μάσκαρα, το αποτέλεσμα θα διαρκέσει όλη την ημέρα.

  • Προσθέτετε περισσότερη μάσκαρα κατά τη διάρκεια της ημέρας

Τις πολυάσχολες μέρες, η βιασύνη και η υπερφόρτωση της δουλειάς μπορεί να επηρεάσουν το μακιγιάζ μας. Η ανανέωση του μακιγιάζ είναι απολύτως εντάξει, ωστόσο, η εφαρμογή μιας φρέσκιας στρώσης μάσκαρα σε βλεφαρίδες που είχαν ήδη επικαλυφθεί με μάσκαρα ώρες πριν είναι μεγάλο λάθος. Κατά τη διάρκεια των ωρών που τη φοράμε, οι βλεφαρίδες μαζεύουν σκόνη και χνούδι από τα ρούχα μας, γι' αυτό και η φρέσκια στρώση μάσκαρα αφήνει τις βλεφαρίδες κολλημένες μεταξύ τους και σβολιασμένες, με αποτέλεσμα να δείχνουμε χειρότερα.

Αν θέλετε να βάλετε περισσότερη μάσκαρα, η καλύτερη ιδέα είναι να αφαιρέσετε τη μάσκαρα που εφαρμόσατε πριν. Χρησιμοποιήστε ένα βαμβάκι και μπατονέτα. Βάλτε το βαμβάκι κάτω από τις βλεφαρίδες και αφαιρέστε απαλά το προϊόν σύροντας μια υγρή μπατονέτα από τη βάση των βλεφαρίδων προς τις άκρες. Με αυτόν τον τρόπο, δεν θα καταστρέψετε ολόκληρο το μακιγιάζ σας. Τώρα μπορείτε να εφαρμόσετε μια νέα στρώση μάσκαρα.

  • Χρησιμοποιείτε παλιά μάσκαρα

Κάθε προϊόν έχει ημερομηνία λήξης όπως και η μάσκαρα. Επίσημα, η μάσκαρα πρέπει να αντικαθίσταται κάθε δύο ή τρεις μήνες. Η ληγμένη φόρμουλα δεν εξασφαλίζει ομοιόμορφη κάλυψη, γίνεται πιο παχύρρευστη και έτσι εφαρμόζεται στις βλεφαρίδες ανομοιόμορφα και τις κολλάει αμέσως μεταξύ τους. Οι σβόλοι που σχηματίζονται δεν φαίνονται σίγουρα προσεγμένοι. Για να χειροτερέψουν τα πράγματα, είναι πολύ πιθανό να εισχωρήσουν μέσα στο μάτι προκαλώντας αίσθημα καψίματος, υγρά μάτια και ερυθρότητα. Μια παλιά μάσκαρα έχει πολύ άσχημη επίδραση στις τρίχες των βλεφαρίδων. Κάνει τις βλεφαρίδες στεγνές και μπορεί να προκαλέσει σπάσιμο των βλεφαρίδων και - στη χειρότερη περίπτωση - απώλεια βλεφαρίδων.

Να θυμάστε ότι το όργανο των ματιών είναι εξαιρετικά ευαίσθητο και δεν πρέπει να εκτίθεται σε τέτοιους κινδύνους. Η αντικατάσταση της μάσκαρα δεν είναι απλώς φροντίδα για την προσεγμένη εμφάνιση του μακιγιάζ αλλά και για την ευεξία και την υγεία σας.

  • Διοχετεύετε αέρα στο σωληνάριο της μάσκαρα

Πόσες φορές έχετε πιέσει επίμονα το ραβδί της μάσκαρα σας προσπαθώντας να το καλύψετε με προϊόν όσο το δυνατόν περισσότερο; Αυτό είναι μεγάλο λάθος! Με αυτόν τον τρόπο, βάζετε αέρα στο σωληνάριο, ο οποίος μειώνει τη διάρκεια ζωής της μάσκαρα σας.

Για να λάβετε τη βέλτιστη ποσότητα μάσκαρα στο ραβδί - στρίψτε το στο σωληνάριο σε ελαφριά γωνία για να πάρετε το προϊόν από το εσωτερικό του μπουκαλιού. Η μάσκαρα θα κολλήσει στο ραβδί καλύτερα από ό,τι όταν συνεχίζετε να βάζετε το ραβδί μέσα και έξω.

  • Κοιτάτε προς τα πάνω κατά την εφαρμογή της μάσκαρα

Έχετε την τάση να μουτζουρώνετε τα βλέφαρα ή ακόμα και να βάζετε μάσκαρα στα φρύδια σας; Πιθανότατα κοιτάζετε προς τα πάνω όταν εφαρμόζετε τη μάσκαρα σας. Προσπαθήστε να το κάνετε κοιτάζοντας προς τα κάτω, ιδανικά κρατώντας τα μάτια σας μισόκλειστα. Αυτό θα σας γλιτώσει από το να αφήσετε το προϊόν στο δέρμα και θα δημιουργήσετε μια πιο ωραία καμπύλη στις βλεφαρίδες. Κουνάτε πάντα το βουρτσάκι μπρος-πίσω για να ξεχωρίζετε τις βλεφαρίδες πιο εύκολα και να τις επικαλύπτετε ομοιόμορφα με τη μάσκαρα.

Όταν κοιτάτε προς τα πάνω κατά την εφαρμογή της μάσκαρα, συμβαίνει επίσης κάτι κακό στο μέτωπό σας. Βαθαίνουν οι γραμμές του μετώπου που μπορεί να επιταχύνουν τη διαδικασία γήρανσης του δέρματος.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Εάν τύχει να μουτζουρώσετε το δέρμα, μην το καθαρίσετε αμέσως. Μπορείτε να ολοκληρώσετε το μακιγιάζ του προσώπου σας χωρίς ανησυχία και, στη συνέχεια, απλώς να το αφαιρέσετε με τα νύχια σας. Δεν θα μείνει κανένα ίχνος. Η βρεγμένη μάσκαρα, από την άλλη πλευρά, είναι πιο πιθανό να μουτζουρωθεί ακόμα χειρότερα και να πάρει περισσότερο από τον πολύτιμο χρόνο σας.

  • Κάτω βλεφαρίδες - είτε εφαρμόζετε υπερβολική ποσότητα μάσκαρα είτε δεν τη χρησιμοποιείτε καθόλου

Μάλλον το διαχρονικό δίλημμα για τη μάσκαρα. Είναι σημαντικό να βρείτε ένα ευχάριστο μέσο. Οι κάτω βλεφαρίδες πρέπει επίσης να επικαλυφθούν με μάσκαρα γιατί μπορεί να υπάρχει έντονη αντίθεση αν αφεθούν χωρίς μακιγιάζ. Αν δεν υπάρχει ισορροπία μεταξύ των άνω και κάτω βλεφαρίδων, είναι αισθητή και τα μάτια φαίνονται μικρότερα. Από την άλλη πλευρά, η εφαρμογή υπερβολικής ποσότητας μάσκαρα στις κάτω βλεφαρίδες μπορεί να κάνει τις βλεφαρίδες να φαίνονται αστείες και υπερφορτωμένες.

Η χρήση της άκρης της ράβδου είναι ο καλύτερος τρόπος για να εφαρμόσετε μάσκαρα στις κάτω βλεφαρίδες. Υπάρχουν επίσης μάσκαρα με ειδικό λεπτό απλικατέρ για να επικαλύπτουν τις κάτω βλεφαρίδες χωρίς πρόβλημα.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Εάν έχετε βλέφαρα με κουκούλα, είναι καλύτερο να μην εφαρμόσετε τη μάσκαρα στις κάτω βλεφαρίδες. Διαφορετικά, τα μάτια σας μπορεί να φαίνονται λυπημένα.

  • Συχνά χρησιμοποιείτε αδιάβροχα προϊόντα

Μπορεί να φαίνεται αθώο, ωστόσο η παχιά φόρμουλα της αδιάβροχης μάσκαρα απαιτεί περισσότερο χρόνο που αφιερώνετε στο ντεμακιγιάζ πριν τον ύπνο. Κουρασμένοι και απογοητευμένοι, τείνουμε να τρίβουμε σκληρά τα βλέφαρα, κάτι που είναι πολύ επικίνδυνο - αυτό συνήθως σπάει τις τρίχες των βλεφαρίδων ή προκαλεί πρόωρη πτώση τους. Να θυμάστε ότι αποφασίζοντας για αδιάβροχη μάσκαρα, αποφασίζετε επίσης να αφιερώσετε περισσότερο χρόνο για να την αφαιρέσετε απαλά.

  • Δεν αφαιρείτε το μακιγιάζ

Αν έχετε αναρωτηθεί ποιο είναι το χειρότερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε στις βλεφαρίδες σας, είναι να ξεχάσετε τη φροντίδα των βλεφαρίδων. Οποιοσδήποτε τύπος μακιγιάζ βαραίνει τις βλεφαρίδες και το δέρμα, γι' αυτό είναι σημαντικό να τα αφήνετε να ξεκουράζονται τη νύχτα. Η μάσκαρα καλύπτει τις βλεφαρίδες, έτσι ακόμα και οι πιο ακριβές και καλύτερες φόρμουλες μπορεί να βλάψουν τις βλεφαρίδες σας εάν τις φοράτε για πολύ. Η ξηρότητα των βλεφαρίδων είναι εγγυημένη αν συνεχίσετε να ξεχνάτε την αφαίρεση της μάσκαρα. Να θυμάστε πάντα να αφαιρείτε το μακιγιάζ σας πριν κοιμηθείτε. Υπάρχουν ειδικά σαμπουάν για τα φρύδια και τις βλεφαρίδες στην αγορά αν θέλετε να περιποιηθείτε τις βλεφαρίδες σας ακόμα περισσότερο.

Υπάρχει σύνδεση μεταξύ της φροντίδας των βλεφαρίδων και του μακιγιάζ ματιών;

Η καθημερινή περιποίηση των βλεφαρίδων έχει μεγάλη επίδραση στην εμφάνιση του μακιγιάζ σας. Η μάσκαρα προσκολλάται καλύτερα στις υγιείς βλεφαρίδες. Εάν έχετε αραιές βλεφαρίδες, μπορεί να καταλήξετε με αισθητά κενά αφού τις καλύψετε με μάσκαρα. Αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να αποφύγετε τα παραπάνω λάθη και να φροντίζετε τις βλεφαρίδες σας σε καθημερινή βάση.

Περιποίηση βλεφαρίδων. Πώς να δυναμώσετε τις βλεφαρίδες;

Υπάρχουν τρεις πιο δημοφιλείς και αποτελεσματικοί τρόποι για να δυναμώσετε τις βλεφαρίδες, προσιτοί και φιλικοί προς το πορτοφόλι.

  • Ορός βλεφαρίδων. Υπάρχουν όλο και περισσότερα προϊόντα που μας βοηθούν να αποκτήσουμε πιο πυκνές και πιο δυνατές βλεφαρίδες. Διάφοροι οροί βλεφαρίδων έχουν ειδικά σχεδιασμένες φόρμουλες με αφθονία σε βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά. Λειτουργούν αναζωογονώντας και προστατεύοντας τις βλεφαρίδες, καθώς και διεγείροντας την ανάπτυξη των βλεφαρίδων.
  • Καστορέλαιο. Τα θετικά του αποτελέσματα είναι γνωστά εδώ και πολύ καιρό γιατί είναι ένα δημοφιλές έλαιο μαλλιών που προσφέρει πολλά οφέλη. Αποδεικνύεται ότι λειτουργεί εξαιρετικά ενισχύοντας τα φρύδια και τις βλεφαρίδες. Το έλαιο τα αφήνει θρεμμένα, πιο παχιά και λαμπερά. Το καστορέλαιο είναι εξαιρετικό για την τόνωση της ανάπτυξης της τρίχας.
  • Παροχή συμπληρωμάτων. Η βέλτιστη παροχή βιταμινών, μετάλλων και θρεπτικών συστατικών φέρνει οφέλη για ολόκληρο το σώμα. Οποιεσδήποτε ελλείψεις εμφανίζονται μέσω πιο αδύναμων μαλλιών και νυχιών. Στα φαρμακεία μπορούμε να βρούμε πολλά προϊόντα με βάση τα βότανα για τη συμπλήρωση των ελλείψεων.

Ρίξτε μια ματιά στην ανάρτησή μας αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τη φροντίδα των βλεφαρίδων.



Γράψτε ένα σχόλιο. Θα δημοσιευτεί μόλις εγκριθεί από τον διαχειριστή.
Πολιτική Απορρήτου

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies, όπως και cookies τρίτων για τη χρήση εξωτερικών εργαλείων. Σε περίπτωση που ο χρήστης δε δώσει τη συγκατάθεσή του, χρησιμοποιούνται μόνο τα απαραίτητα cookies. Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις από το πρόγραμμα περιήγησής σας οποτεδήποτε θελήσετε. Δίνετε τη συγκατάθεσή σας για τη χρήση όλων των cookies;

Πολιτική Απορρήτου