Βαφή βλεφαρίδων. Χέννα ή χρώμα για βλεφαρίδες - ποιό να διαλέξετε;

Βαφή βλεφαρίδων. Χέννα ή χρώμα για βλεφαρίδες - ποιό να διαλέξετε;

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να βάψετε τις βλεφαρίδες και να τις κάνετε πιο πυκνές. Χρησιμοποιούμε μάσκαρα για αυτήν την εργασία καθημερινά, όποιος είναι πιο επίμονος θα επιλέξει ορό βλεφαρίδων ή καστορέλαιο, θα πρέπει όμως να περιμένετε για τα αποτελέσματα. Τι γίνεται αν θέλετε κάτι μεγαλύτερης διαρκείας από τη μάσκαρα και το ταχύτερο δυνατό αποτέλεσμα; Η χέννα και το χρώμα για βλεφαρίδες έρχονται να βοηθήσουν!

Βαφή βλεφαρίδων - χέννα σε πούδρα, χέννα σε τζελ ή χρώμα για βλεφαρίδες;

Ας ξεκινήσουμε με το τι είναι στην πραγματικότητα η χέννα. Είναι φτιαγμένη από κονιορτοποιημένα φύλλα Lawsonia και χρησιμοποιείται για το βάψιμο των βλεφαρίδων, των μαλλιών και των φρυδιών. Η βαφή με χέννα διαφέρει σημαντικά από την κοινώς γνωστή βαφή μαλλιών, επειδή:

  • Η χέννα αναμεμειγμένη με υπεροξείδιο του υδρογόνου ντύνει τις τρίχες από έξω και τους δίνει διαφορετικό χρώμα, επίσης πυκνώνει τις τρίχες και βελτιώνει την κατάστασή τους,
  • Η βαφή αναμεμειγμένη με οξειδωτικό διεισδύει στα μαλλιά και αλλάζει μόνιμα τη χρωστική τους από μέσα.

Βαφή βλεφαρίδων - τι περιλαμβάνει;

Το βάψιμο των βλεφαρίδων με χέννα σε πούδρα περιλαμβάνει τη χρήση βοτάνων σε σκόνη. Όταν συνδυάζονται με απιονισμένο νερό, υπεροξείδιο του υδρογόνου ή υδρολάση όπως το ροδόνερο, σχηματίζεται μια πάστα που βάφει τα μαλλιά και το δέρμα. Όταν εφαρμόζεται σε καθαρά μαλλιά, προσκολλάται σταθερά στο στέλεχος της τρίχας και αλλάζει το χρώμα. Το πλεονέκτημα της χέννας είναι ότι πυκνώνει οπτικά τις βλεφαρίδες ή τα φρύδια, κάνοντας τις τρίχες πιο μακριές.

Η χέννα σε τζελ, από την άλλη πλευρά, είναι ένα τελικό προϊόν, που δημιουργείται επίσης με φυσικά βότανα. Ωστόσο, μπορεί να περιέχει πρόσθετα μαλακτικά ή ενισχυτικά του χρώματος συστατικά. Σε αυτή την περίπτωση, η χέννα σε τζελ ντύνει τα μαλλιά και από έξω και δίνει την εντύπωση μεγαλύτερου όγκου.

Τα χρώματα για βλεφαρίδες και φρύδια είναι χημικά προϊόντα. Τις περισσότερες φορές έρχονται σε μορφή δύο συστατικών - η συσκευασία περιέχει αμμωνία και το χρώμα, που περικλείεται σε ένα σωληνάριο ή φακελάκι, καθώς και οξειδωτικό σε ένα μπουκάλι. Το βάψιμο με αυτόν τον τρόπο είναι σίγουρα πιο απαλό και δεν λερώνει το δέρμα, σε αντίθεση με τη χέννα. Δεν πυκνώνει με κανέναν τρόπο τα μαλλιά και χρησιμοποιείται συχνότερα κατά τη διάρκεια θεραπειών ανόρθωσης βλεφαρίδων και πλαστικοποίησης για να ενισχύσει τα αποτελέσματά τους και να σκουρύνει τις βλεφαρίδες.

Βαφή βλεφαρίδων στο σπίτι

Η χρήση χέννας για βλεφαρίδες στο σπίτι είναι απίστευτα εύκολη και φθηνή. Μπορείτε εύκολα να βρείτε χέννα σε πούδρα, χέννα σε τζελ και χρώματα για βλεφαρίδες σε ηλεκτρονικά καταστήματα και κανονικά φαρμακεία σε πολύ προσιτές τιμές. Όλα τα προϊόντα είναι διαθέσιμα σε διάφορα χρώματα (μαύρο, σκούρο καφέ, ανοιχτό καφέ, κόκκινο κ.λπ.), ώστε να μπορείτε να τα ταιριάξετε στα χαρακτηριστικά σας. Τα προϊόντα είναι πιο συχνά κατάλληλα για βάψιμο τόσο των βλεφαρίδων όσο και των φρυδιών, ώστε να μπορούμε να βάψουμε και τα δύο ταυτόχρονα.

Πώς να προετοιμαστείτε για το βάψιμο των βλεφαρίδων στο σπίτι;

Πριν βάψετε τις βλεφαρίδες σας, αξίζει να κάνετε μερικά απλά βήματα, και συγκεκριμένα:

  • Πριν εφαρμόσετε τη χέννα ή το χρώμα, ετοιμάστε τα, ακολουθώντας τις οδηγίες και καθαρίστε καλά τις βλεφαρίδες σας. Είναι καλή ιδέα να αφαιρέσετε καλά το μακιγιάζ σας και να καθαρίσετε τις βλεφαρίδες σας με ένα σαμπουάν για βλεφαρίδες και φρύδια που θα σας δώσει εκατό τοις εκατό βεβαιότητα ότι οι βλεφαρίδες σας είναι απαλλαγμένες από λάδια και τυχόν ακαθαρσίες.

Συμβουλή: Αν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε χέννα για να βάψετε τα φρύδια σας, καλό είναι να κάνετε εκ των προτέρων απολέπιση με λεπτό κόκκο των καμάρων σας. Αυτό θα τις απαλλάξει από το νεκρό δέρμα και θα δημιουργήσει την τέλεια βάση για να κολλάει καλύτερα η χέννα στο δέρμα.

  • Είναι σημαντικό να προστατεύετε το δέρμα γύρω από τα μάτια, συμπεριλαμβανομένων των βλεφάρων. Η χέννα αφήνει υπολείμματα στο δέρμα, κάτι που είναι χρήσιμο όταν βάφουμε τα φρύδια, αλλά δεν συμβαίνει το ίδιο με τις βλεφαρίδες. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε βαζελίνη ή μια λιπαρή κρέμα για αυτό.
  • Η χέννα και οι βαφές εφαρμόζονται απευθείας στις βλεφαρίδες. Μπορείτε να το κάνετε αυτό χωρίς πρόσθετη προστασία, αλλά συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε βαμβακερά επιθέματα για αυτήν την εργασία. Απλά βρέξτε τα καλά και τοποθετήστε τα στο κάτω βλέφαρο. Αυτό θα προστατεύσει το δέρμα και θα διευκολύνει πολύ την εφαρμογή της χέννας πάνω στις βλεφαρίδες.

Πώς να βάψετε τις βλεφαρίδες σας μόνοι σας, βήμα προς βήμα;

Το να κάνετε μόνοι σας χέννα για βλεφαρίδες είναι εύκολο. Εάν προετοιμάσετε τις βλεφαρίδες ή τα φρύδια σας ακολουθώντας τα βήματα που αναφέρθηκαν προηγουμένως, μπορείτε να ξεκινήσετε αμέσως. Συνιστούμε να κάνετε χέννα για βλεφαρίδες πρώτα στο ένα μάτι και μετά στο άλλο αν δεν έχετε κάποιον να σας βοηθήσει με τη θεραπεία.

ΒΗΜΑ 1: Προετοιμάστε τη χέννα ακολουθώντας τις οδηγίες του κατασκευαστή. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ποτήρι για αυτό, καθώς και οποιοδήποτε βουρτσάκι ή ένα βαμβάκι. Θυμηθείτε να ανακατέψετε καλά τα συστατικά στην περίπτωση της χέννας σε πούδρα.

ΒΗΜΑ 2: Τοποθετήστε το προηγουμένως βρεγμένο βαμβάκι στο κάτω βλέφαρό σας.

ΒΗΜΑ 3: Κλείστε το μάτι και αρχίστε να εφαρμόζετε τη χέννα. Προσπαθήστε να διανείμετε το προϊόν καλά σε όλες τις βλεφαρίδες.

ΒΗΜΑ 4: Αφήστε τη χέννα στις βλεφαρίδες σας για περίπου 15 λεπτά, φροντίστε να ακολουθήσετε τη σύσταση του κατασκευαστή! Μερικές φορές ο συνιστώμενος χρόνος είναι 10 λεπτά ή 30 λεπτά. Αυτό κάνει μεγάλη διαφορά στη διαδικασία χρωματισμού.

ΒΗΜΑ 5: Ξεπλύνετε προσεκτικά τη χέννα με ζεστό νερό. Προσπαθήστε να μην την αφήσετε να μπει στο μάτι σας και μην τρίβετε δυνατά τις βλεφαρίδες σας. Η χέννα μοιάζει με λάσπη σε συνοχή και ξεπλένεται εύκολα.

Τελειώσατε. Μετά από λίγο, προχωρήστε στο άλλο μάτι. Για να διατηρήσετε την ανθεκτικότητα του αποτελέσματος, αξίζει να αποφύγετε το υπερβολικό βρέξιμο των βλεφαρίδων σας (αποφύγετε την πισίνα, το μεγάλο μπάνιο, τη σάουνα) τις πρώτες 24 ώρες.

Βαφή βλεφαρίδων - αποτελέσματα

Τα αποτελέσματα της χέννας για τις βλεφαρίδες μπορεί να είναι πραγματικά εκπληκτικά. Οι βλεφαρίδες είναι πιο πυκνές, πιο σκούρες, λαμπερές και ενυδατωμένες. Η γραμμή των βλεφαρίδων γίνεται οπτικά πιο παχιά. Αν και η χέννα για τις βλεφαρίδες μπορεί να ακούγεται διακριτική, τονίζει πραγματικά το βλέμμα και του δίνει ορισμό και μπορείτε να ξεχάσετε τη χρήση της μάσκαρα για λίγο.

Το χρώμα για βλεφαρίδες μπορεί να μην πυκνώνει τις βλεφαρίδες, αλλά κάνει τη γραμμή των βλεφαρίδων να φαίνεται πιο πυκνή, εμβαθύνοντας το χρώμα των βλεφαρίδων, κάνοντας το πλαίσιο των ματιών πιο ευκρινές.

Βαφή βλεφαρίδων - πόσο διαρκεί;

Τα αποτελέσματα της βαφής των βλεφαρίδων συνήθως διαρκούν περίπου 3 εβδομάδες. Λόγω της φυσικής διάρκειας ζωής των βλεφαρίδων που είναι βέβαιο ότι θα πέσουν κάποια στιγμή, μπορείτε να επαναλάβετε με ασφάλεια το βάψιμο των βλεφαρίδων μετά από ένα μήνα. Το αποτέλεσμα εξασθενεί αργά και πολύ φυσικά, οπότε δεν χρειάζεται να ανησυχείτε μήπως οι βλεφαρίδες σας αρχίσουν να φαίνονται χειρότερες μετά από λίγο. Μπορείτε να απλώσετε με σιγουριά μάσκαρα ή να δημιουργήσετε καμπύλη με ψαλιδάκι βλεφαρίδων, δεν θα επηρεάσει τα αποτελέσματα.

Βαφή βλεφαρίδων - μετέπειτα φροντίδα

Οι βαμμένες βλεφαρίδες δεν απαιτούν πρόσθετη μετέπειτα φροντίδα αλλά δεν θα τις βλάψει κιόλας. Εάν θέλετε να συνεχίσετε να βελτιώνετε περαιτέρω την κατάσταση των βλεφαρίδων σας, επιλέξτε τον ορό βλεφαρίδων της Nanolash και εφαρμόστε τον στη γραμμή των βλεφαρίδων. Τα έλαια τείνουν να αφαιρούν τη χέννα από τις βλεφαρίδες, ώστε να συντομεύσετε τη διάρκεια ζωής της βαφής σας.

Επίσης, θυμηθείτε να περιποιείστε τις βλεφαρίδες σας απαλά όταν αφαιρείτε το μακιγιάζ σας. Η τριβή δεν είναι ποτέ καλή για αυτές.

Βαφή βλεφαρίδων - υπάρχουν αντενδείξεις;

Αν και η χέννα είναι μια φυσική βαφή και δεν περιέχει αμμωνία, μπορεί να επηρεάσει το σώμα μας. Προσέχετε πάντα τη φόρμουλα του προϊόντος και ελέγχετε εάν υπάρχουν αλλεργιογόνα συστατικά σε αυτό.

Θυμηθείτε να μην χρησιμοποιείτε ποτέ χέννα σε φρεσκοπλαστικοποιημένες βλεφαρίδες ή πάνω από θεραπεία για ανόρθωση βλεφαρίδων ή botox! Αυτοί οι τύποι θεραπείας περιλαμβάνουν την εφαρμογή χημικών προϊόντων στις βλεφαρίδες. Η χέννα θα μπορούσε να τις στεγνώσει πολύ. Να ακούτε πάντα τις συστάσεις του τεχνίτη των βλεφαρίδων σας.

Το βάψιμο των βλεφαρίδων με χέννα ή χρώμα βλεφαρίδων δεν συνιστάται επίσης κατά τη διάρκεια μιας συνεχιζόμενης μόλυνσης των ματιών ή οποιασδήποτε φλεγμονής, ώστε να μην επιδεινωθεί η κατάσταση.

Βαφή βλεφαρίδων κατά την ανόρθωση και πλαστικοποίηση βλεφαρίδων

Μετά την ανόρθωση και την πλαστικοποίηση βλεφαρίδων, είναι καλύτερο να δώσετε στις βλεφαρίδες σας λίγο χρόνο να ξεκουραστούν. Όπως αναφέραμε προηγουμένως, κατά τη διάρκεια αυτών των θεραπειών, οι βλεφαρίδες υποβάλλονται σε χημικές διεργασίες που σε καμία περίπτωση δεν συνεργάζονται με το φυτικό χρωματισμό. Αντίθετα, οι βλεφαρίδες που έχουν υποστεί χημική επεξεργασία χρειάζονται ενυδάτωση.

Ωστόσο, η βαφή δεν αποκλείεται εντελώς. Όταν εκτελούν ανόρθωση και πλαστικοποίηση βλεφαρίδων, οι τεχνίτες βλεφαρίδων συχνά προσφέρουν ταυτόχρονα χρωματισμό. Εδώ χρησιμοποιείται πιο συχνά το χρώμα βλεφαρίδων. Αν και η ίδια η ανόρθωση και η πλαστικοποίηση έχουν πολύ θρεπτικό και πυκνωτικό αποτέλεσμα στις βλεφαρίδες, η πρόσθετη απόχρωση με ένα καλά επιλεγμένο χρώμα μπορεί να ενισχύσει τέλεια τα αποτελέσματα.

Ανόρθωση και πλαστικοποίηση βλεφαρίδων στο σπίτι

Εδώ και αρκετό καιρό, η ανόρθωση και πλαστικοποίηση βλεφαρίδων στο σπίτι είναι δυνατή και οικονομικά προσιτή. Κάποιοι κατασκευαστές προσπάθησαν να καλύψουν τις ανάγκες των πελατών τους και δημιούργησαν ειδικά σετ ανόρθωσης βλεφαρίδων. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν, φυσικά, από επαγγελματίες, αλλά είναι επίσης κατάλληλα για να κάνετε μόνοι σας τη θεραπεία. Αυτά τα σετ συνοδεύονται από σαφείς και απλές οδηγίες βήμα προς βήμα, οι οποίες σίγουρα διευκολύνουν τη λειτουργία τους. Για περισσότερα σχετικά με την ανόρθωση και την πλαστικοποίηση βλεφαρίδων στο σπίτι, δείτε αυτή τη δημοσίευση.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Δεν περιλαμβάνουν όλα τα σετ χρώμα βλεφαρίδων, επομένως είναι καλή ιδέα να το αγοράσετε εκ των προτέρων.



Γράψτε ένα σχόλιο. Θα δημοσιευτεί μόλις εγκριθεί από τον διαχειριστή.
Πολιτική Απορρήτου

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies, όπως και cookies τρίτων για τη χρήση εξωτερικών εργαλείων. Σε περίπτωση που ο χρήστης δε δώσει τη συγκατάθεσή του, χρησιμοποιούνται μόνο τα απαραίτητα cookies. Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις από το πρόγραμμα περιήγησής σας οποτεδήποτε θελήσετε. Δίνετε τη συγκατάθεσή σας για τη χρήση όλων των cookies;

Πολιτική Απορρήτου