Καμπύλη στις βλεφαρίδες - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε και πώς να την επιλέξετε για τον τύπο των ματιών σας

Καμπύλη στις βλεφαρίδες - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε και πώς να την επιλέξετε για τον τύπο των ματιών σας

Καμπύλη στις βλεφαρίδες - σίγουρα έχετε ακούσει αυτόν τον όρο περισσότερες από μία φορές. Γιατί έχει τόση σημασία το σχήμα των βλεφαρίδων; Είναι μόνο για το πώς θα είναι το τελικό αποτέλεσμα ή πρόκειται για κάτι περισσότερο; Πώς να επιλέξετε καμπύλη για έναν συγκεκριμένο τύπο ματιού; Σήμερα θα προσπαθήσουμε να συγκεντρώσουμε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε περισσότερα.

Καμπύλη στις βλεφαρίδες - τι είναι και γιατί είναι τόσο σημαντική;

Με απλά λόγια, η καμπύλη των βλεφαρίδων αναφέρεται στο σχήμα των ψεύτικων βλεφαρίδων. Η καμπύλη καθορίζει τη γωνία των βλεφαρίδων, η οποία είναι υπεύθυνη για τα τελικά αποτελέσματα. Χάρη στη σωστή επιλογή καμπύλης βλεφαρίδων, μπορούμε να ανοίξουμε το μάτι οπτικά ή να το κάνουμε να φαίνεται πιο στενό, καθώς και να καμουφλάρουμε ατέλειες ομορφιάς όπως τα πεσμένα βλέφαρα. Αυτός είναι ο λόγος που οι έμπειροι στυλίστες βλεφαρίδων πρέπει πάντα να αναλύουν σωστά το μάτι.

Καμπύλη στις βλεφαρίδες - τύποι

Οι τύποι καμπύλης επισημαίνονται με γράμματα του αλφαβήτου, ξεκινώντας από Α (ο χαμηλότερος βαθμός καμπύλης) και τελειώνοντας με U. Οι βλεφαρίδες έχουν διαφορετικές γωνίες, αλλά ποικίλλουν και ως προς την καμπυλότητα, ειδικά σε αυτές τις μη τυπικές καμπύλες (όπως π.χ. η καμπύλη L). Από όλες αυτές τις επιλογές, υπάρχουν μερικοί πιο δημοφιλείς τύποι καμπύλης που μπορούν να βρεθούν σε κάθε σαλόνι ομορφιάς, λόγω της ευέλικτης χρήσης τους και των φυσικών τους αποτελεσμάτων.

  • Καμπύλη A (J) - οι βλεφαρίδες καμπυλώνουν σε γωνία περίπου 30°, η οποία φαίνεται πολύ λεπτή και θα είναι ιδανική για όσους έχουν φυσικά ευθείες βλεφαρίδες,
  • Καμπύλη B - μια γωνία περίπου 45° σημαίνει ότι η καμπύλη των βλεφαρίδων είναι ελαφρώς μεγαλύτερη, αλλά εξακολουθεί να θεωρείται φυσική,
  • Καμπύλη C - εδώ, η γωνία είναι περίπου 60°, παρόμοια με την καμπύλη B, οι βλεφαρίδες έχουν πολύ φυσικό σχήμα, μοιάζουν με φυσικές μετά τη χρήση ψαλιδιού για βλεφαρίδες,
  • Καμπύλη D - θεωρείται η πιο έντονη καμπύλη στην αγορά με γωνία περίπου 70°, η οποία συνήθως επιλέγεται από πελάτες που θέλουν ελαφρώς πιο αισθητά αποτελέσματα,
  • Καμπύλη L - μια μη τυπική καμπύλη, καθώς οι βλεφαρίδες είναι αρκετά ίσιες μέχρι ένα ορισμένο σημείο και μετά ξαφνικά καμπυλώνουν απότομα προς τα πάνω - αυτές οι ψεύτικες βλεφαρίδες χρησιμοποιούνται πολύ συχνά στην περίπτωση αυτών που έχουν βλεφαρίδες που μεγαλώνουν φυσικά προς τα κάτω. Χάρη σε μια τέτοια συγκεκριμένη δομή της βλεφαρίδας, ο στυλίστας μπορεί να επιτύχει ένα μη υπερβολικό εφέ καμπυλωτών βλεφαρίδων,
  • Καμπύλη M - η δομή είναι πολύ παρόμοια με τις βλεφαρίδες τύπου L, ωστόσο, αυτός ο τύπος καμπύλης είναι πιο απαλός από ό,τι στην περίπτωση της καμπύλης L.

Η σωστή ανάλυση του ματιού

Για να επιλέξει τη σωστή καμπύλη βλεφαρίδων που θα λειτουργήσει για την επιλεγμένη μέθοδο επέκτασης και για να ταιριάζει με το επιθυμητό στυλ βλεφαρίδων, ένας καλός τεχνίτης βλεφαρίδων θα δώσει στο μάτι σωστή αξιολόγηση και θα επαληθεύσει τι θα λειτουργήσει καλύτερα για τον πελάτη του. Μερικές φορές, το πλαίσιο των ματιών και μόνο μπορεί να υποδείξει ποια καμπύλη βλεφαρίδων θα είναι η πιο κατάλληλη σε μια δεδομένη περίπτωση. Είναι επίσης απαραίτητο να ρίξετε μια καλή ματιά στις φυσικές βλεφαρίδες του πελάτη - αξιολογώντας την εμφάνισή τους, θα είναι πολύ πιο εύκολο να επιλέξετε το σωστό πάχος ψεύτικων βλεφαρίδων, το οποίο δεν θα υπερισχύει στο μάτι, δεν θα επιβαρύνει υπερβολικά τις φυσικές βλεφαρίδες και θα διατηρηθεί για μεγάλο διάστημα.

Μια άλλη πολύ σημαντική πτυχή της ανάλυσης των ματιών είναι να ανιχνεύει ο στυλίστας φυσικές ατέλειες όπως τα πεσμένα βλέφαρα. Είναι απαραίτητο να εξετάσετε ποιο στυλ βλεφαρίδων θα είναι ο καλύτερος τρόπος για να καμουφλάρετε τέτοια ελαττώματα. Μερικές φορές οι πελάτες δεν γνωρίζουν ότι τα έχουν και έρχονται στους στυλίστες με τη μέθοδο επέκτασης της επιλογής τους. Ως επαγγελματίες στην επέκταση βλεφαρίδων, θα πρέπει να ξέρουμε πώς να εξηγούμε στον πελάτη με απλά λόγια ότι ένα συγκεκριμένο στυλ επέκτασης βλεφαρίδων μπορεί να μην είναι η καλύτερη ιδέα και με τι να το αντικαταστήσουμε.

Καμπύλη στις βλεφαρίδες και τύπος ματιού

Είναι τόσο σημαντική η επιλογή της καμπύλης των βλεφαρίδων κατά την εφαρμογή των εξτένσιονς βλεφαρίδων; Λέμε: σίγουρα ναι. Η συγκεκριμένη καμπύλη βλεφαρίδων δεν ευθύνεται μόνο για την εμφάνιση των ψεύτικων βλεφαρίδων αλλά μπορεί και να μεταμορφώσει την όψη ολόκληρου του προσώπου. Οι βλεφαρίδες έχουν τη δύναμη να καμουφλάρουν τα πεσμένα βλέφαρα ή τα πεσμένα μάτια, αλλά αν γίνει λάθος επιλογή μπορεί επίσης να εντείνουν σημαντικά αυτά τα αποτελέσματα. Επιπλέον, με τις ψεύτικες βλεφαρίδες, οι τεχνίτες βλεφαρίδων μπορούν να κάνουν τα μάτια να φαίνονται μικρότερα ή μεγαλύτερα, καθώς και να δημιουργήσουν μια οπτική ψευδαίσθηση για μάτια που είναι πολύ στενά ή πολύ μακριά μεταξύ τους. Το ίδιο ισχύει και για τα βαθιά ή προεξέχοντα μάτια.

Ποια καμπύλη ταιριάζει σε συγκεκριμένους τύπους ματιών;

  • Πεσμένα βλέφαρα: οι πιο κοινές καμπύλες βλεφαρίδων είναι οι D, L και M. Μια έντονη καμπύλη καμουφλάρει την περίσσεια του δέρματος στο βλέφαρο. Είναι καλύτερο να εφαρμόζετε βλεφαρίδες κοντές ή μεσαίου μήκους στις εξωτερικές γωνίες, ενώ μπορείτε να επιλέξετε με ασφάλεια μακρύτερες βεντάλιες βλεφαρίδων στη μέση.
  • Μάτια προς τα κάτω: όταν οι εξωτερικές γωνίες των ματιών πέφτουν προς τα κάτω, δημιουργώντας μια αξιοσημείωτη ασυμμετρία με τις εσωτερικές γωνίες, μην εφαρμόζετε ποτέ μακριές βλεφαρίδες στις εξωτερικές γωνίες, καθώς αυτό εντείνει σημαντικά το αποτέλεσμα. Δουλεύοντας από την εσωτερική προς την εξωτερική γωνία, μπορείτε να αυξήσετε διακριτικά την καμπύλη των βλεφαρίδων (C και D).
  • Μεγάλα μάτια: επιλέξτε βλεφαρίδες βέλτιστου μήκους (οι πολύ μακριές θα μπορούσαν να δώσουν υπερβολικά αποτελέσματα). Εφαρμόστε τις, με κατεύθυνση προς την εσωτερική γωνία των ματιών. Αξίζει να επιλέξετε καμπύλη C και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε  καμπύλη D όταν περνάτε την άκρη της ίριδας για να κάνετε το μάτι να φαίνεται πιο μακρύ.
  • Μικρά μάτια: επιλέξτε μάλλον κοντές βλεφαρίδες (οι μακριές θα έκαναν το μάτι να φαίνεται ακόμα πιο μικρό), στρέφοντάς τες ελαφρώς προς τα έξω, χρησιμοποιώντας καμπύλη C ή D μπορείτε να ανοίξετε το μάτι.
  • Κοντινά μάτια: είναι καλύτερο να επιλέξετε έναν τύπο καμπύλης Β ή C και να εφαρμόσετε κοντές βλεφαρίδες στις εσωτερικές γωνίες και στη μέση. Μπορείτε να εφαρμόσετε μακρύτερες μόνο στις εξωτερικές γωνίες των ματιών για να κάνετε το μάτι να φαίνεται πιο μακρύ. Και πάλι, κατευθύνετε τις βλεφαρίδες απαλά προς την εξωτερική γωνία του ματιού.
  • Μάτια σε απόσταση: μην απλώνετε μακριές βλεφαρίδες στις εξωτερικές γωνίες γιατί αυτό θα εντείνει το ανεπιθύμητο αποτέλεσμα. Είναι απαραίτητο να φέρετε οπτικά τα μάτια πιο κοντά μεταξύ τους, επομένως εφαρμόστε ίσιες βλεφαρίδες χωρίς να τις στρέφετε προς την εξωτερική γωνία των ματιών. Ο τύπος καμπύλης A, C και D θα λειτουργήσει καλύτερα εδώ.
  • Βαθουλωτά μάτια: για να φαίνονται μεγαλύτερα, επιλέξτε καμπύλη τύπου D ή L, χρησιμοποιώντας πιο μακριές βλεφαρίδες στο μεσαίο τμήμα του βλεφάρου. Το μάτι θα φαίνεται καλύτερα οπτικά και μπορείτε εύκολα να καμουφλάρετε τα πεσμένα βλέφαρα ταυτόχρονα, κάτι που είναι πολύ συνηθισμένο πρόβλημα για αυτούς που έχουν τέτοια μάτια.
  • Προεξέχοντα μάτια: αποφύγετε τους έντονους τύπους καμπύλης, προτιμήστε καμπύλη Β και C, μπορείτε επίσης να πειραματιστείτε με καμπύλη Α (J). Είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε κοντές βλεφαρίδες και να εφαρμόζετε πιο μακριές μόνο στις εξωτερικές γωνίες για να κάνετε τα μάτια να φαίνονται λίγο πιο στενά.

Ποια καμπύλη βλεφαρίδων να επιλέξετε για ένα συγκεκριμένο στυλ επέκτασης βλεφαρίδων;

Η επιλογή των σωστών βλεφαρίδων για το επιλεγμένο στυλ βασίζεται σε ορισμένα μοτίβα, αλλά ένας καλός στυλίστας βλεφαρίδων γνωρίζει ότι πρέπει επίσης να ληφθεί υπόψη η ατομική ανατομία του ματιού κάθε πελάτη. Αφού επιλέξετε μια συγκεκριμένη μέθοδο επέκτασης βλεφαρίδων, καθώς και το αποτέλεσμα που θέλετε να πετύχετε - ήρθε η ώρα να επιλέξετε τη σωστή καμπύλη βλεφαρίδων. Ακολουθούν μερικές συμβουλές που μπορούν να σας βοηθήσουν σε αυτή τη διαδικασία.

  • Τα επίπεδα στυλ, όπως το εφέ βέλους ή το εφέ ματιών γάτας έχουν σχεδιαστεί για να επεκτείνουν την εξωτερική γωνία του ματιού. Απαιτούν βλεφαρίδες με απαλή καμπύλη όπως τύπου M, L ή B. Για ένα επαρκές αποτέλεσμα που θα διατηρήσει το φυσικό του φινίρισμα, είναι προτιμότερο να αποφύγετε απλώς μια έντονη καμπύλη.
  • Το εφέ κούκλας, το εφέ Kim, το εφέ αλεπούς και μερικές φορές το εφέ ματιών της γάτας (ανάλογα με το επιθυμητό αποτέλεσμα) - αυτά τα εφέ έχουν σχεδιαστεί για να ανοίγουν λίγο τα μάτια, οπότε εδώ, μια μεγαλύτερη καμπύλη έχει σημασία, και πιο συχνά εμείς χρησιμοποιούμε βλεφαρίδες C, CC ή D.
  • Το ρώσικο εφέ όγκου ή το εφέ των βλεφαρίδων του Χόλιγουντ απαιτεί επίσης ήπιους τύπους καμπύλης, ώστε τα αποτελέσματα να μην φαίνονται αποκρουστικά. Ο πιο συνηθισμένος τύπος καμπύλης σε αυτή την περίπτωση είναι η καμπύλη Β.
  • Τα εξτένσιονς βλεφαρίδων που χρησιμοποιούν διακριτικές μεθόδους όγκου όπως 2D ή 3D βασίζονται στην επιλογή διαφορετικών τύπων καμπύλης, ανάλογα με την προτίμηση του πελάτη.
  • Η μέθοδος 1:1 χωρίς πρόσθετο στυλ βλεφαρίδων δέχεται επίσης οποιονδήποτε τύπο καμπύλης, αρκεί να θυμάστε να αναλύσετε πρώτα τον τύπο των ματιών.

Τύποι καμπύλης στις βλεφαρίδες - μπορούν να αναμειχθούν;

Φυσικά! Κάθε βλεφαρίδα μας είναι εντελώς διαφορετική. Όταν εφαρμόζετε εξτένσιονς βλεφαρίδων, δεν χρειάζεται να χρησιμοποιείτε μόνο έναν τύπο βλεφαρίδων. Μπορείτε να τα αναμίξετε ελεύθερα, αρκεί να επιλέξετε ταιριαστό τύπο καμπύλης και μήκους βλεφαρίδων για να δημιουργήσετε την τέλεια εμφάνιση. Όταν επιλέγετε βλεφαρίδες με καμπύλη τύπου B ή C, πρέπει να έχετε κατά νου ότι η καμπύλη C θα φαίνεται οπτικά πιο κοντή από τον τύπο Β, ακόμα κι αν και οι δύο βεντάλιες έχουν μήκος 10 mm. Οι βλεφαρίδες τύπου C είναι λίγο πιο καμπυλωτές από τις τύπου B.



Γράψτε ένα σχόλιο. Θα δημοσιευτεί μόλις εγκριθεί από τον διαχειριστή.
Πολιτική Απορρήτου

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies, όπως και cookies τρίτων για τη χρήση εξωτερικών εργαλείων. Σε περίπτωση που ο χρήστης δε δώσει τη συγκατάθεσή του, χρησιμοποιούνται μόνο τα απαραίτητα cookies. Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις από το πρόγραμμα περιήγησής σας οποτεδήποτε θελήσετε. Δίνετε τη συγκατάθεσή σας για τη χρήση όλων των cookies;

Πολιτική Απορρήτου